Kods | RA0529 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nosaukums | Pārtikas aprites uzņēmumu ražošanas procesu plānošana un organizēšana | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Statuss | Obligātais/Ierobežotās izvēles | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Līmenis un tips | Pamatstudiju, Profesionālais | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tematiskā joma | Vadība un administrēšana | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Struktūrvienība | Rēzeknes akadēmija | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mācībspēks | Inese Silicka, Lienīte Litavniece | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kredītpunkti | 6.0 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Daļas | 1 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Anotācija |
Kursa ietvaros studenti gūst izpratni par ražošanas procesa un tā organizācijas būtību, ražošanas procesa plānošanas veidiem, ražošanas procesa tehnoloģisko organizēšanu, nepieciešamo tehniskā, darbaspēka, telpu, transporta nodrošinājuma plānošanu un to kontroli, ražošanai nepieciešamā finansējuma aprēķinu veikšanu. . |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Studiju kursa saturs |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mērķis un uzdevumi, izteikti kompetencēs un prasmēs |
Sniegt studentiem zināšanas par ražošanas procesa plānošanas un organizēšanas jautājumiem.Izprast pārtikas aprites (pilna un/vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmumu ražošanas procesa organizāciju. Izstrādāt un analizēt ražošanas plānu un ar to saistītos resusrsus. Novērtēt tehnoloģisko iekārtu, aprīkojuma atbilstību tehnoloģiskajam procesam. Novērtēt ražošanas izejvielu un materiālu atbilstību pavaddokumentiem un citiem saistītajiem dokumentiem un prasībām. Novērtēt ražošanas izejvielu un materiālu uzglabāšanas režīmus un to prasību ievērošanu noliktavās un ražošanā. Sagatavot informāciju par saražoto produkciju. Analizēt ražošanas tehnoloģisko plūsmu nepārtrauktību. Analizēt veiktos pierakstus (elektroniski vai citā formātā) uzņēmuma dokumentā produktu ražošanas tehnoloģiskajā procesā un veikt korektīvās darbības neatbilstošu tehnoloģisko parametru vai/un citu neatbilstību konstatācijas gadījumos. Veikt izejvielu un materiālu aprēķinus tehnoloģisko procesu racionālai norisei. Veikt pārtikas produkta ražošanas ekonomiskā pamatojuma aprēķinus. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sasniedzamie studiju rezultāti un to vērtēšana |
Zināšanas:
Z1: Demonstrē zināšanas pārtikas aprites(pilna un/vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmumu ražošanas procesu organizācijā . - Patstāvīgais darbs, praktiskās nodarbības, eksāmens. Prasmes P1: Spēj izvērtēt ražošanas plānu (produktu veidus, apjomus, jaudu), un ar to saistītos resursus. P2: Spēj novērtēt tehnoloģisko iekārtu, aprīkojuma atbilstību tehnoloģiskajam procesam. P3: Spēja novērtēt ražošanas izejvielu un materiālu atbilstību pavaddokumentiem un citiem saistītajiem dokumentiem un prasībām. P4: Spēja nodrošināt ražošanas izejvielu un materiālu uzglabāšanas režīmus un to prasību ievērošanu noliktavās un ražošanā. P5: Spēja sagatavot informāciju par saražoto produkciju. - Patstāvīgais darbs, praktiskās nodarbības, eksāmens. Kompetence K1: Spēj nodrošināt ražošanas tehnoloģisko plūsmu nepārtrauktību. K2: Spēj analizēt veiktos pierakstus (elektroniski vai citā formātā) uzņēmuma dokumentā produktu ražošanas tehnoloģiskajā procesā un veikt korektīvās darbības neatbilstošu tehnoloģisko parametru vai/un citu neatbilstību konstatācijas gadījumos. - Patstāvīgais darbs, praktiskās nodarbības, eksāmens. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Studiju rezultātu vērtēšanas kritēriji |
Kontroldarbs - 20%
Prezentācijas - 20% Patstāvīgais darbs - 20% Eksāmens - 40% |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Priekšzināšanas | zināšanas par pārtikas pārstrādes tehnoloģijām, iekārtām un to darbības principiem | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Studiju kursa plānojums |
|