RA0529 Pārtikas aprites uzņēmumu ražošanas procesu plānošana un organizēšana

Kods RA0529
Nosaukums Pārtikas aprites uzņēmumu ražošanas procesu plānošana un organizēšana
Statuss Obligātais/Ierobežotās izvēles
Līmenis un tips Pamatstudiju, Profesionālais
Tematiskā joma Vadība un administrēšana
Struktūrvienība Rēzeknes akadēmija
Mācībspēks Inese Silicka, Lienīte Litavniece
Kredītpunkti 6.0
Daļas 1
Anotācija Kursa ietvaros studenti gūst izpratni par ražošanas procesa un tā organizācijas būtību, ražošanas procesa plānošanas veidiem, ražošanas procesa tehnoloģisko organizēšanu, nepieciešamo tehniskā, darbaspēka, telpu, transporta nodrošinājuma plānošanu un to kontroli, ražošanai nepieciešamā finansējuma aprēķinu veikšanu. .
Studiju kursa saturs
Saturs Pilna un nepilna laika klātienes studijas Nepilna laika neklātienes studijas
Kontaktstundas Patstāvīgais darbs Kontaktstundas Patstāvīgais darbs
Pārtikas ražošanas jēdziens, būtība, klasifikācija Pārtikas aprites (pilna un/ vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmumu ražošanas organizācijas būtība, formas un tipi. Kontroldarbs: par 1.un 2 tēmu 6 4 0 0
Pārtikas aprites (pilna un/ vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmumu ražošanas procesu regulējošie normatīvie akti. Pārtikas aprites (pilna un/ vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmumu plānošana un organizēšana. Praktiskais darbs: izpētīt viena pārtikas ražošanas jomas aktualitātes un tai saistošos normatīvos dokumentus (prezentācija un diskusija) 6 6 0 0
Pārtikas aprites (pilna un/ vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmumu tehnoloģiskā dokumentācija, tās veidi, struktūra. Praktiskais darbs: izstrādāt viena pārtikas aprites (pilna un/ vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmuma tehnoloģisko dokumentāciju 6 12 0 0
Pārtikas aprites (pilna un/ vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmumu ražošanas procesa materiāli tehniskās bāzes un izejvielu plānošana. Praktiskais darbs: atlasīt atbilstoši plānotajām ražošanas jaudām vienam pārtikas aprites (pilna un/ vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmumam nepieciešamās iekārtas, inventāru un izstrādāt tehnoloģiskajai dokumentācijai atbilstošu izejvielu piegādes organizācijas plānu (prezentācija un diskusija) 8 14 0 0
Pārtikas aprites (pilna un/ vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmumu noliktavas saimniecības, to būtība, funkcijas, plānošana un organizēšana ražošanas procesā. 16 20 0 0
Pārtikas aprites (pilna un/ vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmumu ražošanas procesam nepieciešamā darbaspēka plānošana un organizēšana 2 4 0 0
Pārtikas atkritumu aprites organizācija (pilna un/ vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmumos. 2 0 0 0
Pārtikas aprites (pilna un/ vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmumu ražošanas ekonomiskais pamatojums. Praktiskais darbs: izstrādāt viena pārtikas aprites (pilna un/ vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmuma tehniski ekonomisko pamatoju 8 16 0 0
Pārtikas aprites (pilna un/ vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmumu gatavās produkcijas sagatavošana realizācijai un realizācijas organizēšana. Laboratorijas darbs: praktiska pārdošanas organizācija RTA Sals lab pārdošanas laboratorijā. 8 16 0 0
Kopā: 62 92 0 0
Mērķis un uzdevumi, izteikti
kompetencēs un prasmēs
Sniegt studentiem zināšanas par ražošanas procesa plānošanas un organizēšanas jautājumiem.Izprast pārtikas aprites (pilna un/vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmumu ražošanas procesa organizāciju. Izstrādāt un analizēt ražošanas plānu un ar to saistītos resusrsus. Novērtēt tehnoloģisko iekārtu, aprīkojuma atbilstību tehnoloģiskajam procesam. Novērtēt ražošanas izejvielu un materiālu atbilstību pavaddokumentiem un citiem saistītajiem dokumentiem un prasībām. Novērtēt ražošanas izejvielu un materiālu uzglabāšanas režīmus un to prasību ievērošanu noliktavās un ražošanā. Sagatavot informāciju par saražoto produkciju. Analizēt ražošanas tehnoloģisko plūsmu nepārtrauktību. Analizēt veiktos pierakstus (elektroniski vai citā formātā) uzņēmuma dokumentā produktu ražošanas tehnoloģiskajā procesā un veikt korektīvās darbības neatbilstošu tehnoloģisko parametru vai/un citu neatbilstību konstatācijas gadījumos. Veikt izejvielu un materiālu aprēķinus tehnoloģisko procesu racionālai norisei. Veikt pārtikas produkta ražošanas ekonomiskā pamatojuma aprēķinus.
Sasniedzamie studiju
rezultāti un to vērtēšana
Zināšanas: Z1: Demonstrē zināšanas pārtikas aprites(pilna un/vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmumu ražošanas procesu organizācijā . - Patstāvīgais darbs, praktiskās nodarbības, eksāmens.
Prasmes P1: Spēj izvērtēt ražošanas plānu (produktu veidus, apjomus, jaudu), un ar to saistītos resursus. P2: Spēj novērtēt tehnoloģisko iekārtu, aprīkojuma atbilstību tehnoloģiskajam procesam. P3: Spēja novērtēt ražošanas izejvielu un materiālu atbilstību pavaddokumentiem un citiem saistītajiem dokumentiem un prasībām. P4: Spēja nodrošināt ražošanas izejvielu un materiālu uzglabāšanas režīmus un to prasību ievērošanu noliktavās un ražošanā. P5: Spēja sagatavot informāciju par saražoto produkciju. - Patstāvīgais darbs, praktiskās nodarbības, eksāmens.
Kompetence K1: Spēj nodrošināt ražošanas tehnoloģisko plūsmu nepārtrauktību. K2: Spēj analizēt veiktos pierakstus (elektroniski vai citā formātā) uzņēmuma dokumentā produktu ražošanas tehnoloģiskajā procesā un veikt korektīvās darbības neatbilstošu tehnoloģisko parametru vai/un citu neatbilstību konstatācijas gadījumos. - Patstāvīgais darbs, praktiskās nodarbības, eksāmens.
Studiju rezultātu vērtēšanas kritēriji
Kontroldarbs - 20%
Prezentācijas - 20%
Patstāvīgais darbs - 20%
Eksāmens - 40%
 
Priekšzināšanas zināšanas par pārtikas pārstrādes tehnoloģijām, iekārtām un to darbības principiem
Studiju kursa plānojums
Daļa KP Stundas Pārbaudījumi
Lekcijas Prakt. d. Lab. Ieskaite Eksāmens Darbs
1 6.0 22.0 40.0 0.0 *

Pieteikties uz šo kursu

[Kursa apraksts PDF formātā]