Kods | RA0527 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nosaukums | Ražošanas objektu projektēšanas pamati | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Statuss | Obligātais/Ierobežotās izvēles | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Līmenis un tips | Pamatstudiju, Profesionālais | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tematiskā joma | Mehānika, mašīnzinības, mašīnu un aparātu būvniecība | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Struktūrvienība | Rēzeknes akadēmija | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mācībspēks | Edgars Zaicevs | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kredītpunkti | 3.0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Daļas | 1 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Anotācija |
Studenti apgūstot studiju kursu iegūst zināšanas par ražošanas iekārtu optimāla izkārtojuma, kā arī elektroapgādes, apkures un ventilācijas, ūdensapgādes sistēmu izvēles pamatprincipi un būvmateriālu īpašībām, faktoriem, kas ietekmē materiālu izvēli, un, to aizstāšanas principiem, kā rezultātā students spēj izprast būvkonstrukciju īpatnības, lai varētu izvirzīt prasības būvniecības speciālistiem. Studenti pratīs strādāt ar CAD programmu SolidWorks, kas ļauj veidot 3D modeļus un 2D rasējumus. Students spēj lasīt un veidot tehniskos rasējumus, kā arī veikt telpu un iekārtu optimālu izkārtojumu. . |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Studiju kursa saturs |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mērķis un uzdevumi, izteikti kompetencēs un prasmēs |
Spēj demonstrēt zināšanas par pārtikas produktu ražošanas procesiem, tehnoloģijām, to ražošanas plūsmu plānošanas principiem organizējot ražošanas procesus pārtikas aprites uzņēmumos. Spēj veikt nepieciešamo ražošanas telpu un palīgtelpu platības aprēķinu un veidot uzmetumu šo telpu savstarpējam izvietojumam, plānot ražošanas plūsmas un organizējot ražošanas posmus. Spēj lasīt un izprast pārtikas aprites uzņēmuma ražošanas rasējumus, veikt telpu un iekārtu optimālu izkārtojumu. Spēj izprast būvkonstrukciju īpatnības, lai varētu izvirzīt prasības būvniecības speciālistiem būvprojekta izstrādei un realizācijai, kurš apmierinātu pārtikas produktu ražošanas tehnoloģijas prasības. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sasniedzamie studiju rezultāti un to vērtēšana |
Zināšanas:
Spēj demonstrēt zināšanas par pārtikas produktu ražošanas procesiem,
tehnoloģijām, to ražošanas plūsmu plānošanas principiem organizējot ražošanas procesus pārtikas aprites uzņēmumos. - Praktiskie un patstāvīgie uzdevumi
Eksāmens Prasmes: - Spēj veikt nepieciešamo ražošanas telpu un palīgtelpu platības aprēķinu un veidot uzmetumu šo telpu savstarpējam izvietojumam, plānot ražošanas plūsmas un organizējot ražošanas posmus. - Spēj lasīt un izprast pārtikas aprites uzņēmuma ražošanas rasējumus, veikt telpu un iekārtu optimālu izkārtojumu. - Praktiskie un patstāvīgie uzdevumi Eksāmens Kompetences: Spēj izprast būvkonstrukciju īpatnības, lai varētu izvirzīt prasības būvniecības speciālistiem būvprojekta izstrādei un realizācijai, kurš apmierinātu pārtikas produktu ražošanas tehnoloģijas prasības. - Praktiskie un patstāvīgie uzdevumi Eksāmens |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Studiju rezultātu vērtēšanas kritēriji |
Patstāvīgo darbu vērtējums - 25%
Praktiskā darba vērtējums - 25% Gala pārbaudījums ( eksāmens): sava izvēlētā pārtikas produkta ražošanas telpas plāns ar ražošanas iekārtu savstarpējo izkārtojumu - 50% Noslēguma pārbaudījuma prasības: izpildītas studiju rezultātu vērtēšanas prasības, eksāmens notiek aizstāvot gala pārbaudījumā noteikto darbu, novērtējums- 10 baļļu sistēmā - 0% |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Priekšzināšanas | Prasības studiju kursu apguves uzsākšanai: vidējā izglītība. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Studiju kursa plānojums |
|