| Kods | RA0520 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Nosaukums | Pārtikas produktu ķīmija | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Statuss | Obligātais/Ierobežotās izvēles | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Līmenis un tips | Pamatstudiju, Profesionālais | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Tematiskā joma | Ķīmija un ķīmijas tehnoloģija | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Struktūrvienība | Rēzeknes akadēmija | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Mācībspēks | Ērika Teirumnieka, Rasma Tretjakova | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Kredītpunkti | 3.0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Daļas | 1 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Anotācija |
Kursā tiek sniegtas zināšanas par pārtikas produktu pamatsastāvdaļām,to īpašībām, avotiem un ietekmi uz produkta kvalitāti. Tiek apgūtas zināšanas par pārtikas produktos esošajām minerālvielām, vitamīniem, pārtikas piedevām, to ķīmiskajām pārvērtībām produktu apstrādes gaitā. Apgūtas pārtikas produktu analīzes metodes, enerģētiskās vērtības aprēķināšana. Tiek analizēti normatīvie dokumenti, kas saistīti ar pārtikas produktu sastāva regulēšanu.. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Studiju kursa saturs |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Mērķis un uzdevumi, izteikti kompetencēs un prasmēs |
Kursa mērķis ir nodrošināt pārtikas produktu pārstrādē nepieciešamo zināšanu un prasmju apgūšanu pārtikas produktu ķīmijas jomās. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Sasniedzamie studiju rezultāti un to vērtēšana |
Zināšanas:
Spēj demonstrēt zināšanas pārtikas produktu sastāvu un pārtikas produktu sastāvdaļu fizikāli- ķīmiskās pārvērtības pārtikas produktu pārstrādē, uzglabāšanā un lietošanā.
Spēj izprast pārtikas produktu sastāvdaļu noteikšanas un analīzes metodes pārtikas jomā. - Patstāvīgie darbi, uzdevumu risināšana, eksāmens. Prasmes: Spēj izprast pārtikas piedevu, krāsvielu un aromātvielu lietošanu mūsdienu pārtikas industrijā un to sagatavošanas procesus pievienošanai produktam. Spēj demonstrēt zināšanas un lietot priekšnosacījumu programmas (tīrīšana, mazgāšana , dezinfekcija u.c.) visos pārtikas produktu ražošanas posmos. Spēj sagatavot izejvielu, starpproduktu un gala produktu vērtēšanu visos tehnoloģiskā procesa posmos. - Laboratorijas darbu izpilde, laboratorijas darbu protokolu aizstāvēšana. Kompetences: Spēj novērtēt kvantitatīvi un kvalitatīvi piegādātās ražošanas izejvielas un materiālus. - Patstāvīgie darbi, uzdevumu risināšana, eksāmens. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Studiju rezultātu vērtēšanas kritēriji |
Laboratorijas darbu izstrādāšana un aizstāvēšana. - 20%
Kontroldarbi semestra laikā. - 20% Eksāmena novērtējuma. - 61% |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Priekšzināšanas | Apgūts ķīmijas studiju kurss. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Studiju kursa plānojums |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||