| Kods | RA0128 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Nosaukums | Viesnīcu darba organizācija un vadība | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Statuss | Obligātais/Ierobežotās izvēles | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Līmenis un tips | Pamatstudiju, Profesionālais | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Tematiskā joma | Vadība un administrēšana | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Struktūrvienība | Rēzeknes akadēmija | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Mācībspēks | Iveta Dembovska | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Kredītpunkti | 6.0 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Daļas | 1 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Anotācija |
Viesnīcu darba organizācija un vadība kursā studenti gūst izpratni par viesnīcu būtību, to daudzveidību, kopīgo un atšķirīgo piedāvājumā, viesnīcu attīstību pasaulē un Latvijā, likumdošanu, klasifikāciju, standartizāciju un kvalitātes prasībām, kā arī viesnīcu darba organizāciju, procesu plānošanu, vadīšanu, norisi, kontroli.. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Studiju kursa saturs |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Mērķis un uzdevumi, izteikti kompetencēs un prasmēs |
Studiju kursa mērķis: Attīstīt studentu profesionālo kompetenci viesnīcu nozares darbības izpratnē un vadībā, veicinot spēju analizēt viesnīcu struktūru, pakalpojumu piedāvājumu, nozares attīstību, normatīvo regulējumu un kvalitatīvu darba procesu organizēšanu atbilstoši mūsdienu viesmīlības prasībām. Studiju kursa uzdevumi: Attīstīt izpratni par viesnīcu būtību, veidiem un to pakalpojumu dažādību, lai veicinātu spēju pielāgot vadības pieeju dažādu kategoriju un konceptu viesnīcās. Pilnveidot kompetenci analizēt viesnīcu nozares attīstības tendences pasaulē un Latvijā, izprotot tirgus dinamiku un inovāciju ietekmi uz pakalpojumu kvalitāti. Apgūt viesnīcu klasifikācijas, standartizācijas un kvalitātes prasību principus, attīstot spēju piemērot šos standartus viesnīcu darbības organizācijā un pakalpojumu nodrošināšanā. Stiprināt prasmi plānot un vadīt viesnīcu darbības procesus, tai skaitā darba sadali, resursu izmantošanu un pakalpojumu sniegšanas nodrošinājumu ikdienas darbā. Veicināt spēju veikt viesnīcu darba procesu uzraudzību un kontroli, novērtēt to efektivitāti un izstrādāt priekšlikumus kvalitātes uzlabošanai viesmīlības nozarē. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Sasniedzamie studiju rezultāti un to vērtēšana |
1. Spēj parādīt uzņēmuma vadītāja profesijai raksturīgās pamata un specializētas zināšanas un šo zināšanu kritisku izpratni, tajā skaitā daļai zināšanu iesniedzoties uzņēmuma vadītāja profesijas augstākajā sasniegumu līmenī/ Plānot, prognozēt, organizēt viesnīcu aktivitātes atbilstoši izvirzītajiem mērķiem, ekonomiskajai videi un situācijai darba tirgū. - Praktiskās nodarbības,
patstāvīgais darbs, kontroldarbs eksāmens 2. Spēj parādīt uzņēmējdarbības jomas svarīgāko jēdzienu un likumsakarību izpratni/Izprast viesmīlības industrijas mērķi un specifiku, viesnīcu daudzveidību un struktūru. Izprast viesnīcas būtību, veidus, klasifikāciju, standartizāciju un kvalitātes prasības. - Praktiskās nodarbības, patstāvīgais darbs, kontroldarbs eksāmens 3. Patstāvīgi strukturēt savu mācīšanos, virzīt savu un padoto tālāku mācīšanos un profesionālo pilnveidi, parādīt zinātnisku pieeju problēmu risināšanā, uzņemties atbildību un iniciatīvu, veicot darbu individuāli, komandā vai vadot citu cilvēku darbu/ Izprast viesnīcu nozares attīstību Latvijā un pasaulē, spēj analizēt ekonomiskajā un starptautiskajā vidē notiekošos procesus un pieņemt lēmumus atbilstoši izmaiņām. - Praktiskās nodarbības, patstāvīgais darbs, kontroldarbs eksāmens 4. Izmantojot apgūtos uzņēmējdarbības teorētiskos pamatus un prasmes, veikt profesionālu darbību uzņēmuma vadītāja profesionālās kompetences ietvaros/ Pārzina viesnīcas dienestu darbību. - Praktiskās nodarbības, patstāvīgais darbs, kontroldarbs eksāmens 5. Pieņemt lēmumus un rast radošus risinājumus mainīgos vai neskaidros apstākļos/ Pārzina viesnīcas resursus un spēj noteikt vajadzības to efektīvā izmantošanā. - Praktiskās nodarbības, patstāvīgais darbs, kontroldarbs eksāmens 6. Patstāvīgi iegūt, atlasīt un analizēt informāciju un to izmantot, pieņemt lēmumus un risināt problēmas uzņēmējdarbības nozarē/ Analizēt, sistematizēt, sintezēt un integrēt viesnīcu darbībai nepieciešamo informāciju. - Praktiskās nodarbības, patstāvīgais darbs, kontroldarbs eksāmens |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||