Kods | RA0106 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nosaukums | Ēdināšanas uzņēmējdarbības vadība | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Statuss | Obligātais/Ierobežotās izvēles | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Līmenis un tips | Pamatstudiju, Profesionālais | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tematiskā joma | Vadība un administrēšana | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Struktūrvienība | Rēzeknes akadēmija | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mācībspēks | Inese Silicka | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kredītpunkti | 6.0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Daļas | 1 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Anotācija |
Kurss sniedz zināšanas par ēdināšanas uzņēmumu vietu viesmīlības industrijā. Ēdināšanas vietu klasifikācija. Sabiedriskās ēdināšanas attīstību un attīstības virzieniem Eiropā, globalizāciju, tradīciju maiņu. Sabiedriskās ēdināšanas sektors Latvijā. Studentiem tiek sniegtas zināšanas par ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas procesu. Ēdināšanas uzņēmuma darbības vidi veidojošie elementi, uzņēmējdarbības plānošanas, organizēšanas un finansēšanas pamatprincipi, uzsverot tirgus pētījumu nozīmi saimnieciskās darbības lēmumu pieņemšanā.. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Studiju kursa saturs |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mērķis un uzdevumi, izteikti kompetencēs un prasmēs |
Demonstrē vadības zinātnei raksturīgās pamata un specializētas zināšanas un šo zināšanu kritisku izpratni, no kurām daļa zināšanu atbilst ēdināšanas nozares vai profesijas augstāko sasniegumu līmenim. Spēj parādīt attiecīgās ēdināšanas uzņēmējdarbības jomas svarīgāko jēdzienu un likumsakarību izpratni.Spēj formulēt un analītiski aprakstīt ēdināšanas uzņēmējdarbības vadības zinātnes informāciju, problēmas , risinājumus, tos izskaidrot un argumentēti diskutēt par tiem gan ar speciālistiem, gan ar nespeciālistiem. Pielieto zinātnisku pieeju problēmu risināšanā, uzņemas atbildību un iniciatīvu, veicot darbu individuāli, komandā vai vadot citu cilvēku darbu ēdināšanas nozares uzņēmumos. Izvērtē un pieņem lēmumus un rod radošus risinājumus mainīgos vai neskaidros apstākļos. Zina un prot patstāvīgi iegūt, atlasīt , analizēt informāciju un to izmantot vadot ēdināšanas uzņēmumu. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sasniedzamie studiju rezultāti un to vērtēšana |
Zināšanas:
Z1 Demonstrēt un pielietot uzņēmējdarbības vadības speciālista profesijai nepieciešamās vispārīgās un specializētās zināšanas priekšstata, izpratnes un lietošanas līmenī. - Patstāvīgais darbs, praktiskās nodarbības, laboratorijas darbi, eksāmens Prasmes: P1 Spēj izvērtēt , pilnveidot savu un citu cilvēku darbību, strādāt sadarbībā ar citiem, plānot un organizēt darbu, lai veiktu konkrētus uzdevumus ēdināšanas nozares jomā un darba organizēšanā pārtikas aprites (pilna un/vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmumā un citās saistītajās organizācijās. P2 Spēj rast radošus risinājumus profesionālajām problēmām ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas , pārtikas produktu ražošanas jomā, kur iespējamas izmaiņas. P5 Balstoties uz analītisku pieeju, spēj veikt Ēdināšanas uzņēmuma vadītāja kvalifikācijai atbilstošus praktiskus uzdevumus dažāda līmeņa un veida pārtikas aprites (pilna un/vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmumā un citās saistītajās organizācijās. - Patstāvīgais darbs, praktiskās nodarbības, laboratorijas darbi, eksāmens Kompetence K1 Spēj formulēt, aprakstīt , analizēt un risināt praktiskas problēmas ēdienu ražošanas procesu nodrošināšanā. K2 Spēj atlasīt, klasificēt un novērtēt saistītu informāciju ar pārtikas produktu drošu , nekaitīgu ražošanu un izmantot to lēmumu pieņemšanā pārtikas aprites (pilna un/vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmuma darbības nodrošināšanā. - Patstāvīgais darbs, praktiskās nodarbības, laboratorijas darbi, eksāmens |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Studiju rezultātu vērtēšanas kritēriji |
Prezentācijas (patstāvīgā, grupu darba , semināru) - 15%
Laboratorijas darbu rezultātu prezentēšana - 15% Patstāvīgais darbs (MD) - 40% Eksāmena/ieskaites darbs - 30% |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Priekšzināšanas | Izpratne par uzņēmējdarbu, mārketigu un makroekonomikas ,mikroekonomikas likumsakarībām. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Studiju kursa plānojums |
|