Kods | AD0180 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nosaukums | Kvalitātes nodrošināšana | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Statuss | Obligātais/Ierobežotās izvēles | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Līmenis un tips | Pamatstudiju, Profesionālais | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tematiskā joma | Materiālzinātnes | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Struktūrvienība | Arhitektūras un dizaina institūts | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mācībspēks | Ilze Baltiņa | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kredītpunkti | 3.0 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Daļas | 1 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Anotācija |
Kvalitāte - termins un tās nozīme.Kvalitātes vadības sistēma. Darbs ar klientiem un piegādātājiem. Kvalitātes vadības sistēmas struktūra, ieviešana, dokumentācija. Kvalitātes pārbaudes. Standartizācijas principi.Kvalitātes vadības sistēmu standarti. ISO9000:2000 prasības. Patērētāju tiesību aizsardzība.. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Studiju kursa saturs |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mērķis un uzdevumi, izteikti kompetencēs un prasmēs |
Spēt izvirzīt, definēt, noteikt un novērtēt izstrādājumu kvalitātes novērtēšanas kritērijus un to atbilstību likumdošanas, standartu un vispārpieņemtām prasībām. Spēt definēt kvalitātes vadības sistēmas, to lietošanas priekšrocības un orientēties ieviešanas pamatprincipos. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sasniedzamie studiju rezultāti un to vērtēšana |
Spēt izvirzīt, noteikt un novērtēt šūto, ādas vai koka izstrādājumu kvalitātes kritērijus - Pārbaudes veidi: studentu grupu darbs, individuālais patstāvīgais darbs, eksāmens. Kritēriji: izvirza, nosaka un novērtē šūto, ādas vai koka izstrādājumu kvalitātes kritērijus Izprast standartizācijas principus Latvijā, atrast un izvēlēties nepieciešamos standartus. - Pārbaudes veidi: studentu grupu darbs, individuālais patstāvīgais darbs, eksāmens. Kritēriji: nosauc un analizē standartizācijas principus Latvijā, piemeklē nepieciešamos standartus produktu kvalitātes vērtēšanai. Spēt definēt kvalitātes vadības sistēmu lomu, priekšrocības un pamatprincipus. - Pārbaudes veidi: studentu grupu darbs, individuālais patstāvīgais darbs, eksāmens. Kritēriji: brīvi diskutē par kvalitātes vadības sistēmu lomu, priekšrocībām un pamatprincipiem. Spēt novērtēt savu piedāvāto izstrādājumu atbilstību likumdošanas, standartu un vispārpieņemtām prasībām. - Pārbaudes veids: individuālais patstāvīgais darbs, eksāmens. Kritēriji: novērtē izvēlēto izstrādājumu atbilstību likumdošanas, standartu un vispārpieņemtām prasībām. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Studiju rezultātu vērtēšanas kritēriji |
Lekciju apmeklējums - 10%
Patstāvīgais darbs - 30% Patstāvīgā darba prezentācija - 20% Eksāmens - 40% |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Studiju kursa plānojums |
|