Kods | DA0226 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nosaukums | Laba ražošanas prakse | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Statuss | Obligātais/Ierobežotās izvēles | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Līmenis un tips | Otrā līmeņa profesionālā augstākā, Profesionālais | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tematiskā joma | Ķīmija un ķīmijas tehnoloģija | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Struktūrvienība | Dabaszinātņu un tehnoloģiju fakultāte | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mācībspēks | Inese Mieriņa | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kredītpunkti | 3.0 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Daļas | 1 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Anotācija |
Studiju kurss tiek īstenots Rīgas Stradiņa universitāte. Studiju kursa vadītāja – Ilze Bārene.. Zāļu LRP vadlīnijas; kvalitātes sistēmas, ko piemēro farmācijas nozarē; kvalitātes prasības, kas izvirzītas ražošanas procesiem gan nelielā, gan rūpnieciskā mēroga farmācijas produktu ražošanā, tostarp standarta darba priekšraksti (SOP) un uzraudzības standarti, kas vajadzīgi, lai sasniegtu atbilstošus kvalitātes līmeņus; kvalitātes kontroles pārbaudes un ražošanas uzraudzības relatīvā nozīme produktu kvalitātes nodrošināšanā; ražošanas procesa validēšana, kvalificētās personas loma un pienākumi.. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Studiju kursa saturs |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mērķis un uzdevumi, izteikti kompetencēs un prasmēs |
Studiju kursa mērķi: 1. Veicināt zināšanu apguvi un izpratnes veidošanu par labas ražošanas prakses būtību un prasību nozīmīgumu kvalitatīvu zāļu ražošanā. 2. Veicināt praktisko iemaņu iegūšanu informatīvu materiālu sagatavošanai ievadinstruktāžai un apmācībai par labo ražošanas praksi. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sasniedzamie studiju rezultāti un to vērtēšana |
Izprot labas ražošanas prakses vadlīnijas, kvalitātes sistēmas farmācijā. - Vērtēšanas metodes: eksāmens.
Kritēriji: izskaidro labas ražošanas prakses vadlīniju farmaceitiskajā uzņēmumā pamatprincipus. Pārzina kvalitātes prasības, kas izvirzītas ražošanas procesiem, tai skaitā standarta darba priekšrakstus un uzraudzības standartus. - Vērtēšanas metodes: eksāmens. Kritēriji: sagatavo standarta darba priekšrakstu un uzraudzības standartu. Pārzina kvalitātes kontroles nozīmi, ražošanas procesa validēšanu un kvalificētās personas lomu un pienākumus. - Vērtēšanas metodes: eksāmens. Kritēriji: izskaidro kvalitātes kontroles pamatprincipus un kvalificētās personas lomu. Prot novērtēt ražošanas un uzglabāšanas apstākļu ietekmi uz zāļu kvalitāti. - Vērtēšanas metodes: eksāmens. Kritēriji: analizē un apraksta ražošanas un uzglabāšanas apstākļu ietekmi uz zāļu kvalitāti. Prot izstrādāt galaprodukta kvalitātes novērtēšanas dokumentāciju atbilstoši vadlīnijām. - Vērtēšanas metodes: eksāmens. Kritēriji: izstrādā galaprodukta kvalitātes novērtēšanas dokumentāciju atbilstoši vadlīnijām. Prot izveidot kvalitātes kontroles sistēmu farmaceitiskās darbības uzņēmumā. - Vērtēšanas metodes: eksāmens. Kritēriji: izveido kvalitātes kontroles sistēmas farmaceitiskās darbības uzņēmumā plānu. Organizē un nodrošina zāļu ražošanu atbilstoši labas prakses vadlīnijām, novērtē potenciālos riskus, izprot kvalitātes kontroles nozīmi. - Vērtēšanas metodes: eksāmens. Kritēriji: sagatavo plānu zāļu ražošanai atbilstoši labas prakses vadlīnijām un apraksta kvalitātes kontroli uzņēmumā. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Studiju rezultātu vērtēšanas kritēriji |
Eksāmens - 100%
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Priekšzināšanas | Farmaceita izglītība. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Studiju kursa plānojums |
|