Kods | BSG710 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nosaukums | Saldēšanas tehnoloģijas un saldētavu būves | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Statuss | Obligātais/Ierobežotās izvēles; Brīvās izvēles | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Līmenis un tips | Pamatstudiju, Profesionālais | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tematiskā joma | Siltumtehnika, siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Struktūrvienība | Būvniecības un mašīnzinību fakultāte | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mācībspēks | Anatolijs Borodiņecs, Juris Pomerancevs | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kredītpunkti | 2.0 (3.0 ECTS) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Daļas | 1 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Anotācija |
Studiju kursa galvenais mērķis ir sniegt izpratni par saldēšanas būtību, izmantošanu un pielietošanas īpatnībām dažādās nozarēs.. Studiju kursā tiek skaidroti saldēšanas tehnoloģijas nozīmīgākie procesi, kā arī izmaiņas, kas notiek produktos sasaldēšanas, uzglabāšanas un atlaidināšanas laikā. . Tā ietvaros tiek sniegts pārskats par saldētavu tipiem, funkcijām, uzbūvi, saldētavu konstrukcijām un celtniecības materiāli, analizēti siltuma pieplūdes veidi, aplūkoti saldētavu projektēšanas pamatprincipi.. Studiju kursa mērķis ir arī sniegt klausītājiem detalizētu apskati par saldēšanas iekārtu montāžu, ekspluatāciju un remontu.. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Studiju kursa saturs |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mērķis un uzdevumi, izteikti kompetencēs un prasmēs |
1. Spēj analizēt un izprast saldēšanas un dzesēšanas iekārtu pielietošanas nianses dažādās rūpniecības nozarēs. 2. Iegūt pamatzināšanas un izpratni par saldētavām. 3. Saprast saldēšanas un dzesēšanas iekārtu procesus, pilnveidot izpratni par fizikāliem, ķīmiskiem un fizikāli ķīmiskiem procesiem un to norises likumsakarībām, vielu, materiālu un ķīmisko reakciju daudzveidību. 3. Iepazīties ar plašāk izmantojamiem izolācijas materiāliem. 4. Saprast aplūkoto saldētavas konstrukcijas un mezglus. 5. Spēj veikt saldētavas siltumpieplūdes aprēķinu, kā arī dzesēšanas ražīgumu. 6. Izprast celtniecības rasējumus, konstrukciju rasējumus un montāžas shēmas. 7. Spēj attēlot projektētās konstrukcijas. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sasniedzamie studiju rezultāti un to vērtēšana |
Spēj veikt saldētavas ietilpības un celtniecības laukumu aprēķinu. - Patstāvīgais darbs - aprēķins Spēj veikt saldētavas ietilpības un celtniecības laukumu aprēķinu. - Patstāvīgais darbs - aprēķins Prot veikt saldētavas siltuma aprēķinu un dzesēšanas jaudas noteikšanu. - Patstāvīgais darbs - aprēķins Orientējas zināšanas par saldētavu veidiem un konstrukcijām, dažādu saldēšanas un dzesēšanas sistēmu pielietojumu, to raksturlielumiem, ierobežojumiem un darbības īpatnībām. - Rakstisks eksāmens Pārzina saldēšanas un dzesēšanas iekārtu procesus un spēj to raksturot. - Rakstisks eksāmens |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Priekšzināšanas | Vispārīgā ķīmija, termodinamika, siltumtehnika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Studiju kursa plānojums |
|