Kods | BSG452 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nosaukums | Aukstumapgādes sistēmas | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Statuss | Obligātais/Ierobežotās izvēles | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Līmenis un tips | Augstākā līmeņa, Profesionālais | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tematiskā joma | Siltumtehnika, siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Struktūrvienība | Būvniecības un mašīnzinību fakultāte | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mācībspēks | Arturs Lešinskis, Agnese Līckrastiņa | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kredītpunkti | 4.0 (6.0 ECTS) | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Daļas | 1 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Anotācija |
Kursā padziļināti tiek apgūtas zināšanas par aukstuma iekārtu darbību, izmantošanu un pielietošanas īpatnībām dažādās nozarēs - pārtikā, gaisa kondicionēšanā un saldēšanā. . |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Studiju kursa saturs |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mērķis un uzdevumi, izteikti kompetencēs un prasmēs |
1.Spēj analizēt un izprast aukstuma iekārtu pielietošanas nianses dažādās rūpniecības nozarēs. 2.Spēj izprast un analizēt specifisku aukstuma iekārtu darbību. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sasniedzamie studiju rezultāti un to vērtēšana |
Izpratne par tvaika kompresijas iekārtu pielietojumu, ierobežojumiem un īpatnībām dzesēšanas sistēmās. - Praktiskajos darbos tiek vērtētas studentu zināšanas par tvaika kompresijas iekārtu darbību, izmantotajiem dzesēšanas aģentiem, mitruma kontroli un eļļošanas īpatnībām dzesēšanas sistēmās Izpratne par freona iekārtu pielietojumu, ierobežojumiem un īpatnībām dzesēšanas sistēmās. - Praktiskajos darbos tiek vērtētas studentu zināšanas par freona iekārtu veidiem, darbību, uzstādīšanu un ekspluatāciju. Izpratne par dzesēšanas jaudu aprēķinu un dzesēšanas sistēmu projektēšanu - Praktiskajos darbos tiek vērtētas studentu zināšanas par faktoriem, kas jāņem vērā veicot dzesēšanas jaudas aprēķinu, studentu spēja izmantot formulas un orientēties dzesēšanas sistēmu projektēšanas pamatos. Izpratne par saldēšanas sistēmu pielietojumu pārtikas produktu dzesēšanā un saldēšanā - Praktiskajos darbos tiek vērtētas studentu zināšanas par pārtikas produktu dzesēšanu un saldēšanu dažādās pārtikas rūpniecības nozarēs - gaļas, piena, augļu u.c. Izpratne par dažādām dzesēšanas sistēmām - zemas temperatūras iekārtas, absorbcijas iekārtas, šķidruma dzesēšanas sistēmas. - Praktiskajos darbos tiek vērtētas studentu zināšanas par dažādu dzesēšanas sistēmu pielietojumu, to raksturlielumiem, ierobežojumiem un darbības īpatnībām. Viena no priekšmetā iekļautajiem tematiem sagatavošana referāta veidā un tā prezentācija-eksāmens. - Vērtēta studenta spēja patstāvīgi izprast un izanalizēt aukstuma iekārtu, un iegūtās zināšanas interesanti pastāstīt savā prezentācijā Pārzināt LBN un MK noteikumu prasības apkures, ventilācijas un gaisa kondicionēšanas jomās: https://likumi.lv/ - LBN un MK noteikumu prasību apkures, ventilācijas un gaisa kondicionēšanas jomā un to izmaiņu zināšanu izvērtējums. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Priekšzināšanas | Vispārīgā ķīmija, dzesesana un saldēšana, siltumtehnika un termodinamika. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Studiju kursa plānojums |
|