Kods | MKI477 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nosaukums | Kvalitātes nodrošināšanas sistēmas | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Statuss | Obligātais/Ierobežotās izvēles | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Līmenis un tips | Pamatstudiju, Profesionālais | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tematiskā joma | Kvalitātes vadība | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Struktūrvienība | Inženierekonomikas un vadības fakultāte | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mācībspēks | Iveta Mežinska | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kredītpunkti | 3.0 (4.5 ECTS) | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Daļas | 1 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Anotācija |
Studiju kurss „Kvalitātes nodrošināšanas sistēmas” aptver kop(starp)nozares „Visaptverošā kvalitātes vadība” profesionālo zināšanu, prasmju un spēju izvērstāku izzināšanu, kā arī praktizēšanas iemaņu apguvi ievirzes/rosinošās lekcijās, patstāvīgā un grupdarbā, prezentācijā. . Studiju kursa tematika: kvalitātes vadības sistēmu vēsture, vispārējais kvalitātes vadības sistēmu standarts ISO 9001 un nozaru specifiskie autorūpniecības (ISO/TS 16949), pārtikas uzņēmumu (ISO 22000), medicīnas iekārtu projektēšanas/ražošanas (ISO 13485) kvalitātes vadības sistēmu standarti. Kvalitātes vadības sistēmu standarta ISO 9001 nosacījumu/prasību interpretācija. Kvalitātes vadības sistēmas izstrādāšana un ieviešana – uzņēmuma procesu un produktu kvalitātes raksturotāji, procesu identifikācija, aprakstu veidošana. Procesu monitorings un pilnveide. Iekšējais audits. Vadības pārskats. Kvalitātes vadības sistēmas sertifikācija – nepieciešamība un īstenojums. Kvalitātes vadības sistēmu sertifikācija Latvijā un pasaulē.. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Studiju kursa saturs |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mērķis un uzdevumi, izteikti kompetencēs un prasmēs |
Studiju kursa Kvalitātes nodrošināšanas sistēmas mērķis – kvalitātes nodrošināšanas sistēmu uzbūves, standarta ISO 9001 nosacījumu/prasību interpretācijas izpratnes apguve, procesu plānojuma/vadības tēmas izveides pratības, kvalitātes vadības sistēmas rokasgrāmatas projekta izstrādes spējīguma izkopšana. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sasniedzamie studiju rezultāti un to vērtēšana |
Pamatzināšanas, izpratne kvalitātes vadības sistēmās, lietojumā dažādu tautsaimniecības nozaru uzņēmumos, prasme izvēlēties piemērotāko kvalitātes vadības sistēmu uzņēmumā - Izpratnes tests – iezīmēto A, B, C un rakstīto atbilžu vidēji svērtais vērtējums Standarta ISO 9001:2008 nosacījumu/prasību interpretācijas izpratne, prasmes un spējas ISO 9001:2008 standartam atbilstošas kvalitātes vadības sistēmas izstrādē grupdarba vai reālā uzņēmumā - Izpratnes novērtējuma tests – iezīmēto A, B, C un rakstīto atbilžu vidēji svērtais vērtējums, grupdarbu norises un rezultātu vērtējums (grupdarbu laikā, grupdarbu projektu prezentācijā) Procesu aprakstu, procesu pilnveides prasmes (datu analīze, korektīvās, preventīvās darbības) - Grupdarbu norises un rezultātu vērtējums (grupdarbu laikā, grupdarbu projektu prezentācijā) Procesu, produktu, sistēmu kvalitātes raksturotāju identifikācijas prasmes - Grupdarbu norises un rezultātu vērtējums (grupdarbu laikā, grupdarbu projektu prezentācijā) Kvalitātes vadības rokasgrāmatas izveides prasmes grupdarba vai reālā uzņēmumā - Grupdarbu norises un rezultātu vērtējums (grupdarbu laikā, grupdarbu projektu prezentācijā) Zināšanas, izpratne kvalitātes vadības sistēmas iekšējā audita, vadības pārskata plānošanā un norisē - Izpratnes tests - iezīmēto A, B, C un rakstīto atbilžu vidēji svērtais vērtējums un jautājumi izvērstu atbilžu sagatavošanai |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Priekšzināšanas | Kvalitātes vadības terminoloģija, astoņu kvalitātes vadības principu interpretācija un īstenojums. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Studiju kursa plānojums |
|
Kursa apgūšanas cena klausītājam | Pilna laika studijas Klātiene |
Nepilna laika studijas Klātiene |
Nepilna laika studijas Neklātiene |
---|---|---|---|